World of UO
Ücretsiz Olarak Oyna login.worldofuo.com: 2593

Artifact Sistemi (2020)

× UYARI: Bu sayfadaki bilgiler eskidir. En güncel Major Artifact Sistemi için buraya tıklayın.

Bu makalede geçen Artifact kavramı oyunda bazı özellikleri ile diğer eşyalardan farklı özelliklerde olan değerli eşyalara verilen isimdir. Bu sayfadan World of UO (2020) sunucusunda bulunan artifactleri, türlerini ve nasıl elde edilebileceklerini öğrenebilirsiniz.

Artifact Grupları

Toplam 5 grup artifact vardır:
  • Major Artifact: Doom zindanından ve Felucca Kadim Efendilerinden elde edilebilir.
  • Minor Artifact: Paragon adı verilen yaratıklardan ve Felucca Efendilerinden elde edilebilir
  • Hazine Artifactleri: Güçlü paragonların cesetlerine düşen hazine sandıklarındaki 6. seviye Hazine haritalarından elde edilir.
  • Çalınabilir Artifact: Bazı Felucca zindanlarından belli zaman aralıkları ile sadece çalınarak elde edilir.
  • Zindan Artifactleri: Felucca zindanlarından elde edilir

Her grubun artifactlerine [DF komutu kullanarak ulaşabilirsiniz.

DF Komutu


Major Artifact

Sistemle İlgili Bazı Terimler:

DF Turu Doom Gauntlet zindanındaki bossların hepsinden birer tane öldürerek elde edilecek sayıdır. Bir oyuncu 1 DF Turu kazanabilmek için şu yaratıkların hepsinden sırasıyla öldürmüş olmalıdır:
  • Darknight Creeper
  • Flesh Renderer
  • Impaler
  • Shadow Knight
  • Abyssmal Horror
  • Dark Father (Demon Knight)

Major Artifact Nasıl Düşer?

Toplam 40 DF Turuna ulaşan oyuncuya herhangi bir renk Artifact Kasası düşer.

Artifact Kasası, World of UO 2020 ile gelen bir özelliktir. Toplam 6 renk kasa bulunur. Renkler ve çıkabilecek artifactlar aşağıdaki gibidir:

Kırmızı Artifact Kasası: Aegis, Hat of The Magi, Serpents Fang, Ornate Crown of The Harrower, Blade of Insanity, Axe of the Heavens

Yeşil Artifact Kasası: Armor of Fortune, Arcane Shield, Leggings of Bane, Frostbringer, Bone Crusher, Bracelet of Health

Mavi Artifact Kasası: Tunic of Fire, Ring of the Elements, Ring of the Vile, Breath of the Dead, Holy Knight's Breastplate

Beyaz Artifact Kasası: Shadow Dancer Leggings, Hunters Headdress, The Dryad Bow, Legacy of the Dread Lord, Ornament of the Magician

Sarı Artifact Kasası: Divine Countenance, Helm of Insight, Voice of the Fallen King, Staff of the Magi, The Beserkers Maul

Siyah Artifact Kasası: The Taskmaster, The Dragon Slayer, Gauntlets of Nobility, Jackals Collar, Midnight Bracers

Artifactların düşme şansları artifactin kalitesine göre değişiklik göstermektedir. (18 Mayıs 2020'de yapılan güncelleme ile sunucudaki artifact kasası sayısının da fazla olması dikkate alınmıştır)

Bir artifact kasası düşürüldükten sonra açılması için 3 gün beklenmesi gerekir. Bu süre sonrasında kasa iki defa tıklanarak açılabilir.

Sarı Artifact Kasası

Felucca'da bulunan Kadim Efendiler'de DF Turu için öldürülebilecek yaratıklardır. 2 DF Turu puanı verir. Sadece Doom Gauntlette çıkan Demon Knight Boss 3 DF Turu puanı verir. Onlar için sırasıyla öldürme zorunluluğu yoktur.

Bozulmuş Erdemler (Corrupted Virtues) etkinliğindeki düzen bozucuyu öldürenler 1 DF Turu Puanı kazanır.


Minor Artifact

Minor Artifactler, Ilshenar haritasında Paragon adı verilen sarı renkli, güçlendirilmiş yaratıklardan elde edilir.

Ilshenar'da doğan bir yaratık %3 ihtimalle paragon olarak doğar. Öldüğü zaman %2 ihtimalle hazine sandığı düşer.

Oyuncular paragon yaratıkları öldürerek 1 Paragon Puanı kazanır. Toplam 20 paragon puanına eriştiği zaman çantasına rastgele seçilecek bir minor artifact bırakılır.

Eğer paragonu öldürülen yaratık Ancient Wyrm, Skeletal Dragon ve Shadow Wyrm ise 3 paragon öldürmüş sayılacaktır.

Öldürülen güçlü bir paragonsa 6. seviye bir hazine haritası düşer ve bu hazine de Hazine Artifactleri'nden birini rastgele verir.

Ayrıca zindan efendileri (Air Elemental Boss, Ant Lion Boss, Balron Boss, Daemon Boss, Dread Spider Boss, Fire Elemental Boss, Frost Troll Boss, Lich Lord Boss, Ogre Lord Boss, Ophidian Zealot Boss, Rotting Corpse Boss, Stone Harpy Boss ve Wyvern Boss) öldürdüktükleri zaman öldüren kişiler 3 paragon puanı kazanır.


UYARI: World of UO'da hiçbir artifact unique olarak düşmez. Artifactların bu özelliği kazanması için oyunculara yapması gereken bazı görevler verilecektir.

UYARI: Oyunun orjinalinde olan Spirit of the Totem adlı artifact Doom zindanından düşmez. Farklı bir etkinlikle oyuncular elde edeceklerdir.

UYARI: World of UO'da Leviathan sistemi yoktur. Hiçbir Leviathan minor artifact vermez.

İlgili Yazılar

Üye Girişi




Seviye Sınıfı Liderleri

Haftanın En İyileri

Etkinlik Birincileri

Günün Yaratığı

Ayın Resmi

{Forum}

Facebook Sayfamız