World of UO
Ücretsiz Olarak Oyna login.worldofuo.com: 2593

Bodcu Sistemi (2021)

× UYARI: Bu sayfadaki bilgiler eskidir. Güncel bilgileri Bodcu Sistemi sayfasından bulabilirsiniz.

Bodcu Sistemi Nedir?

Bodcu, Tailor, Weaver, Blacksmith ve Weaponsmith satıcılarından görev alabilen karakterlere verilen isimdir.

World of UO: Kaos (2021)'e özel topluluk sistemi tabanlı bodcu sistemi hazırlanmıştır. Bu sistemde oyuncular Topluluk Sistemi görevleri tamamlayarak puan kazanmakta ve bu puanlarla orjinal ödüllü terzi/demirci görevleri elde etmektedir. Bu nedenle bu makalede iki farklı görev türünden bahsedilecek. Birincisi Topluluk Görevi, ikincisi BOD Görevi.

UYARI: Kaos sunucumuzda alışılagelmiş bodcu birikimini sağlayan ve bunların yönetilmesine dayanan bodcu sistemi yoktur. Yani bu sistemde bodcular biriktiremez, bunlarla satıcıdan görev alamaz ve aktaramazsınız. Yeni sistem tamamen yukarıda anlatıldığı gibi görev yap - puan biriktir - bod al mantığına dayanmaktadır.

Tüccarlar Birliğine erişmek için [topluluk komutu kullanabilirsiniz. Görevler sayfasında Puanları Harca seçeneği ile ödüllü Tailoring/Blacksmith görevlerini satın alabilirsiniz.

Tüccarlar Birliği Ödülleri

Buradan satın aldığınız görevin kalitesi görevi alan karakterin ilgili yeteneğine göre belirlenir. Sunucumuzda herhangi bir filtre bod bulunmamaktadır.

* * *

Bod Sisteminden Nasıl Faydalanılır?

Oyun içinde [bod komutu kullanarak bodcu sistemi ekranına ulaşılır;

Burada iki ayrı yetenek için dört farklı bölüm vardır. Yeni bod sistemi gereği bu bölümlerden Bod Hakları ve Aktarma sekmeleri çalışmamaktadır.

Genel Bilgiler Ekranı

Komutu ilk kullandığınızda açılan kısımdır. Burada karakterinizin yeteneğini, günlük alabileceğiniz bod görevi sayısını, bir sonraki günlük sıfırlamaya kalan süreyi, bir görevin EXCEPTIONAL olma ihtimalini ve görevin deri cinsini (materyal şansı) görebilirsiniz.

Bod Komutu Genel Bilgiler

Bu ekranda belirtilen günlük limitler, yeteneğinize göre değişir. Aşağıdaki tablo hangi yetenek aralığında günlük kaç bod görevi alınabileceğini gösterir:

YetenekGörev Sayısı
120.010
117.4 - 119.912
115.0 - 110.015
105 - 109.918
50.0 - 104.920

Ayrıca, materyal ve görevin exceptional olma şansı da yeteneğinize göre belirlenir. Bunu test edebilmeniz için bu ekranda Yeteneğe Göre Bod Şansları kısmına bir yetenek yazarak, o yeteneğin şanslarını görebilirsiniz.

* * *

Runic Basım İstatistikleri

Oyuncular, runic sewing kit ve runic hammer ile çıkardıkları eşyaların istatistiklerine İstatistikler sekmesi yoluyla ulaşabilirler. Bu bölüm Tailoring için ayrı, Blacksmith için ayrı istatistikler tutar.

İstatistikler

Runic Kit kullanılarak basılan eşyalar özelliklidir. Bu özelliklerin çıkma oranları ve kalite ortalamalarının hesaplanması için bu bölüm kullanılabilir. İstenilirse yine bu ekrandan istatistikler sıfırlanabilir. Sunucu her yeniden başlatıldığında istatistikler otomatik sıfırlanır.

İlgili Yazılar

Üye Girişi




Seviye Sınıfı Liderleri

Haftanın En İyileri

Etkinlik Birincileri

Günün Yaratığı

Ayın Resmi

{Forum}

Facebook Sayfamız