World of UO
Ücretsiz Olarak Oyna login.worldofuo.com: 2593

Topluluk Sistemi (2021)

World of UO: Yeni Macera (2021) sunucusunda Topluluk Görevleri yaparak deneyim puanı ve çeşitli ödüller kazanabilirsiniz. Sistem oyunculara rastgele oluşturulan 3 kategoride 20 görev olmak üzere toplam 60 görev verir. Bu görevlerin bazıları tek kişi tarafından tamamlanabilir. Her görevin bir süresi vardır. Süre dolduğunda görev silinir ve hemen yenisi eklenir.

Sunucumuzda 3 farklı topluluk bulunmaktadır. Bu toplulukların kendine özgü görevleri, puanları ve ödülleri bulunmaktadır.


Topluluklar

  • Maceracılar Locası: Yaratık öldürme, eşya bulma, bir NPC'ye eşlik etme, yaratıklardan eşya toplama, hazine haritaları açma gibi görevleri içerir. Daha çok savaşçı ve hayvan eğitmenlerine özeldir.
  • Tüccarlar Birliği: Bir terzi, demirci, marangoz, katip gibi çeşitli sınıflarda eşyalar tasarlamanızla ilgili görevler verir.
  • Yaratık Avcıları: Yeri ve türü rastgele oluşturulan belli sayıda yaratık öldürme veya bu yaratıklardan düşen eşyaları toplama görevleridir.



Topluluk Görevlerini Görüntülemek

Topluluk ekranına ulaşmak için yardım menüsünden Topluluklar butonuna tıklayabilir ya da [topluluk komutunu kullanabilirsiniz.

Topluluk Sistemi Giriş Ekranı

İlk ekranda üç adet topluluk bağlantısı bulunur. Bu ekranda ilgili toplulukla ilgili aktif görev sayısı, topluluk puanlarınız (toplam ve harcanmamış) ve sunucu sıralamanız bulunur.

Topluluk bağlantısına tıkladığınız zaman o toplulukla ilgili yapabileceğiniz görevlerin listelendiği ekrana ulaşırsınız.

Görevlerle İlgili Olarak:

  • Bir oyuncu aynı anda en fazla 10 görev alabilir.
  • Görevlerin süre limiti vardır, süresi biten görevler listeden silinir ve yerine yenisi eklenir.
  • Görevi aldığınız zaman göreve ait eşyalar çantanıza düşmeden silinir. Görev bir eğitme görevi ise eğittiğiniz yaratık silinir.
  • Forum hesabına bağlı tüm oyun hesapları için görevler ortaktır. Aynı forum hesabına bağlı iki terzi tek bir görevi tamamlayabilir.
  • Sistemin toplam verdiği görev sayısı tüm topluluklar için 20'dir.

Liste ekranında görevlerin size vereceği topluluk puanları ödül puanı olarak görülebilir. Ayrıca görevin bitişine kalan süreyi bu ekrandan görebilirsiniz.


Maceracılar Locası

Maceracılar Locası Topluluğunun Görevleri

  • Belli sayıda yaratık eğitme
  • Belli sayıda belli bir yerde yaratık eğitme
  • Rastgele bırakılmış bir eşyayı bulma
  • Belli sayıda belli seviyede harita tamamlama
  • Belli sayıda belli bir yerde belli bir türde balık tutma


Bulma Görevleri Nasıl Tamamlanır?

Bu tarz görevlerde bir eşya belli bir yere gizlenmiştir. Gizlenmiş eşyayı bulmadan önce görevi alınız. Ardından eşyayı bulmalısınız. Ancak unutmayın, bu eşya dünya üzerinde bir tane bulunuyor. Bundan dolayı sizden önce birinin almış ve görevi tamamlamış olma ihtimali var.

Varsayalım eşyayı buldunuz, göreve saydırmak için öncelikle çantanıza alın.

Eşya Bulma Görevi

Ardından üzerinize bir kere tıklayın ve Toggle Quest Item seçin.

Eşya Bulma Görevi

Ve son olarak çantanıza aldığınız özel görev eşyasını işaretleyin.

Eşya Bulma Görevi

Böylelikle görev tamamlanmış olacak. Yaratıklara düşen eşyaları toplama görevleri de aynı şekilde göreve eklenir (Toggle Quest Item).


Tüccarlar Birliği

Tüccarlar Birliği Topluluğunun Görevleri

  • Belli sayıda belli bir tür eşya yapma
  • Belli sayıda belli bir materyal kullanarak eşya yapma
  • Belli değerli taş kullanılarak belli sayıda takı tasarlama


Tüccarlar Birliği Topluluk Görev Ekranı

Tüccarlar Birliği

Tüccarlar Birliğinin görevlerinden bazıları özel görevdir. Bunlar, normaline göre iki kat daha fazla ödül puanı verir ancak sınırlı sayıda kişi tarafından tamamlanabilir. En fazla kaç oyuncunun görevi alabileceği sol tarafta Talep Sayısı kısmında belirtilmiştir. Özel görevler, hikayeli görevlerdir. Hikayesi görev ekranında en altta yer alan butona tıklanarak okunabilir.

Tüccarlar Birliği Özel Görevleri


Yaratık Avcıları

Yaratık Avcıları Topluluğunun Görevleri

  • Belli sayıda yaratık öldürme
  • Belli sayıda belli bir yerde yaratık öldürme
  • Belli sayıda belli bir yaratık grubuna ait türlerde yaratık öldürme
  • Belli sayıda paragon ya da pırıltılı yaratık öldürme
  • Ortaya çıkarılmış güçlü bir yaratığı öldürme


Yaratık Avcıları Topluluk Görev Ekranı

Maceracılar Locası

Yaratık Avcıları görevleri belli bir bölgede yaratık öldürme şeklinde olabilir. Bu durumda nerede yaratık öldürüleceği görevin altında belirtilir. Sol tarafındaki butona tıklayarak görevi yapmanız gereken bölgeyi harita üzerinde görebilirsiniz. (NOT: Sadece en güncel Ultima Online'da görüntülenebilir)

Maceracılar Locası Görev Yerleri

Bu kategorideki tüm görevler deneyim puanı kazandırır. Görev ekranında belirtilen deneyim puanları, görevi tamamladığınız zaman karakterinize yüklenir ve bu şekilde daha üst seviyelere yükselirsiniz.


Ödül Puanlarını Harcamak

Tamamladığınız görevler ilgili toplulukta ödül puanı verir. Görevin vereceği puan görevin zorluk derecesine göre değişir. Bu puanları o topluluğun ödül ekranını açarak harcayabilirsiniz.

Maceracılar Birliği Ödülleri

Ödüllerin bazıları sürelidir ve karaktere özeldir. Süresi biten ödüller otomatik silinirler.

UYARI: Ödül puanları hiçbir şekilde aktarılamaz. World of UO: Yeni Macera (2021) sunucusunda terzi/demirci görevleri (bod) ile ilgili ödül bulunmamaktadır.


Görevleri Filtrelemek

Görevleri türlerine göre filtrelemek için Filtrele butonuna basabilirsiniz.

Topluluk Sistemi Görevleri Filtreleme


Topluluk Ödülleri

Her görev tamamladığınızda ilgili toplulukta ödül puanları kazanırsınız. Bunlarla kendi seçeceğiniz ödülleri puanınıza göre alabilirsiniz.

Topluluk Ödülleri İçin Buraya Tıklayın

İlgili Yazılar

Üye Girişi




Seviye Sınıfı Liderleri

Haftanın En İyileri

Etkinlik Birincileri

Günün Yaratığı

Ayın Resmi

{Forum}

Facebook Sayfamız